У Привредној комори Србије, у Београду, данас је одржана јавна расправа о Нацрту закона о привременим ограничењима права лица на стицање и вршење одређених права у привредним субјектима и обављање привредне делатности, чијим ће усвајањем бити створен институционални оквир за унапређење привредног амбијента и повећање транспарентности и правне сигурности у земљи. 

Успостављањем посебног информационог система у Агенцији за привредне регистре биће створен јединствени регистар са подацима из различитих државних органа који ће послужити за спречавање злоупотреба поступка регистрације и ширења „зачараног круга“ дужнично-поверилачких односа.На београдској јавној расправи учествовали су потпредседник Привредне коморе Србије Здравко Јелушић, министар привреде Жељко Сертић, помоћник министра привреде др Драган Јањић, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић и регистратор Регистра привредних субјеката у АПР Миладин Маглов.

Изјаве министра привреде Жељка Сертића и директора АПР-а Звонка Обрадовића можете погледати овде:

 

27. новембар 2014. Јавна расправа о Нацрту закона о привременом ограничењу права обављања привредних и др. делатности 19. децембар 2014. Обавештење за кориснике интернет странице АПР