Агенција за привредне регистре обавештава да ће подаци из редовних годишњих финансијских извештаја за 2013. годину, као и услуге бонитета – подаци и извештаји о бонитету и скоринг, у којима су укључени ти подаци, бити доступни свим заинтересованим корисницима почев од петка, 16. маја 2014. године.

Истовремено, од тог дана ће престати да важи скоринг који је утврђен на основу података из финансијских извештаја за период од 2008. до 2012. године, с обзиром да је утврђен нови скоринг привредних друштава односно оцена њихове способности измиривања обавеза за период од 2009. до 2013. године.

Евиденција свих издатих скоринга, као и датум престанка њиховог важења, објављује се на интернет страни Агенције, у делу Финансијски извештаји и бонитет - Евиденција издатих скоринга.

За правна лица и предузетнике који нису доставили исправан редован годишњи финансијски извештај за 2013. годину услуге ће се пружати без података за ту годину све док обвезник не отклони недостатке у извештају који је доставио Агенцији. Информације о недостацима у финансијским извештајима доступне су, такође, на интернет страни - Претрага финансијских извештаја за 2013.

Полазећи од наведеног, Агенција саветује свим корисницима да пре наручивања поменутих података и извештаја на линку Објављивање финансијских  извештаја провере да ли је достављен исправан редован годишњи финансијски извештај за 2013. годину за правно лице, односно предузетника за кога захтевају податке или извештај.

Корисници који су већ наручили услуге, а не желе да сачекају почетак давања података из финансијских извештаја за 2013. годину, треба да изврше уплате за те услуге по обавештењима, која су добили од Агенције, најкасније до 14. маја 2014. године, како би благовремено обезбедили потребне податке и извештаје. Корисницима који накнадно изврше уплату биће издате услуге са подацима за 2013. годину.

Детаљне информације у вези са пружањем услуга из Регистра финансијских извештаја доступне су у одељку Финансијски извештаји и бонитет – Пружање услуга из Регистра.

08. мај 2014. У предметима везаним за АМСС, АПР поступа у складу са законом 16. мај 2014. Позив за медије - конференција за новинаре о пословању финансијских институција 2013. године