Агенција за привредне регистре подсећа да 30. априлa 2014. године  истиче рок до којег се могу доставити  консолидовани финансијски извештаји са подацима о пословању економских целина за 2013. годину у Републици Србији. У складу са одредбама чл. 27. Закона о рачуноводству, обвезници састављања и достављања консолидованих финансијских извештаја су сва матична правна лица која имају контролу над једним или више зависних и подређених правних лица у земљи или иностранству. Консолидовани финансијски извештаји за 2013. годину састављају се на обрасцима прописаним подзаконским актима донетим у складу са важећим одредбама старог Закона о рачуноводству и ревизији.

Као и  ранијих година, обвезницима је омогућено да консолидоване финансијске извештаје за 2013. годину саставе и доставе  применом посебне апликације Агенције или у писаној форми.

Апликација за састављање консолидованих финансијских извештаја може се преузети са интернет странице  Aгенције www.apr.gov.rs, из дела „Финансијски извештаји и бонитет“ – Апликација за састављање финансијских извештаја за 2013. годину. Финансијски извештај састављен применом посебне апликације Агенције, доставља се најпре у електронској форми (путем интернета на посебан web  сервис Агенције), а потом се одштампан примерак тог извештаја, потписан и оверен у складу са прописима, доставља и поштом.

Уз консолидовани финансијски извештај матично правно лице дужно је да Агенцији достави и следећу пропратну документацију:

- попуњен Захтев за регистрацију консолидованог финансијског извештаја – у оригиналу, потписан и оверен у складу са прописима;

- списак зависних правних лица у земљи и иностранству са њиховим идентификационим подацима (назив, адреса и матични број)  са стањем  на дан 31.12.2013. године – или као засебан документ или у оквиру Напомена уз консолидовани финансијски извештај; списак  који се достави као засебан документ мора бити у оригиналу, потписан од стране законског заступника и оверен  у складу са прописима;

- доказ о уплати накнаде прописане Одлуком о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција; уплата се врши на рачун  840-29775845-87, а у позиву на број уписује се 09 –матични број матичног правног лица.

Консолидовани финансијски извештаји достављају се у виду препоручене поштанске пошиљке на адресу: Агенција за привредне регистре, Регистар финансијских извештаја, Бранкова 25, 11000 Београд.

Основне информације  у вези  консолидованих финансијских извештаја за 2013. годину, као и  праћење тока пријема и обраде  тих извештаја обезбеђено је на интернет страници Агенције, у делу „Финансијски извештаји и бонитет“.

 
26. април 2014. Регистрација заступника у Ауто-мото савезу Србије 28. април 2014. Састанак представника дела запослених у Ауто-мото савезу Србије и АПР