Имајући у виду да се приближава завршетак прелиминарне обраде редовних годишњих финансијских извештаја за све групе правних лица, када ће Агенција објавити и датум до којег ће бити могућа  замена тих извештаја (за финансијске институције већ је објављен датум - 3. април 2014), а уважавајући све већи број захтева корисника за могућност замене достављених финансијских извештаја, овим путем обавештавамо све остале заинтересоване обвезнике да, у складу са предвиђеном процедуром, искористе ту могућност и што пре доставе замену редовног годишњег финансијског извештаја за 2013. годину.

Наиме, закључно са 1. априлом 2014. године, од укупно примљених 153.000 финансијских извештаја у поступак обраде укључено је 145.000, а потврде о пријему исправних финансијских извештаја послате су за 131.000 обвезника. За 14.000 обвезника послата су обавештења о недостацима у тим извештајима, а она су истовремено објављена на интернет страници Агенције, у одељку Финансијски извештаји и бонитет – Претрага финансијских извештаја за 2013, где упитом по матичном броју обвезници могу пратити ток пријема и обраде тих извештаја, чиме је обезбеђена потпуна транспарентност тог поступка.

Највећи број, односно 89 одсто финансијских извештаја састављено је и достављено путем апликације Агенције (електронска форма), а свега 11 одсто у писаној форми, што је у односу на финансијске извештаје за 2012. годину повећање за 4 процентна поена.

Све остале информације можете наћи на интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијких извештаја и бонитета.

 

31. март 2014. АПР учествује у преговарачким групама за приступање Србије Европској унији 07. април 2014. И поред мањег броја основаних, у првом кварталу ове године порастао број привредних субјеката