Од 12. августа у АПР се примењује нова класификација делатности према којој се свим регистрованим привредним друштвима, предузетницима и другим правним и физичким лицима мењају шифре и опис претежне делатности, у складу са међународном класификацијом која се примењује и у Европској унији.

Промена ових података односи се на 566 хиљада регистрованих јединица разврставања код којих ће доћи до промена у шифри и опису претежне делатности. Ова промена врши се бесплатно.Код 400 хиљада регистрованих ентитета ова промена моћи ће да се изврши аутоматски, док се осталим привредним субјектима и другим правним и физичким лицима препоручује да прате промене на нашем сајту.

Уколико сматрају да нова шифра и опис делатности не одговарају стварној претежној делатности, ови субјекти могу поднети захтев за разврставање под другом шифром и описом делатности. Посао аутоматске промене делатности и промене у оквиру исте гране делатности, АПР врши бесплатно. Промена гране делатности, као и до сада, врши се уз плаћање накнаде.

 

17. август 2010. Напомена у вези са имплементирањем нове класификације делатности 09. септембар 2010. АПР у бројкама - У првој половини године основано 25628 привредних субјеката