Годишња уштеда коју је домаћој привреди донело увођење једношалтерског система регистрације у АПР (обједињавање процедура регистрације оснивања и добијања ПИБ на једном месту) износи 122 милиона динара, или 1,2 милиона евра.

До ове калкулације је дошла Јединица за свеобухватну реформу прописа (СРП), која је у обзир узела податак да АПР, у просеку, годишње уручи 50.000 решења о регистрацији привредних субјеката са ПИБ.

У овај износ није урачуната штета коју су до увођења једношалтерског система регистрације у АПР привредни субјекти трпели због одлагања отпочињања пословања, проузрокованог дуготрајном процедуром за добијање ПИБ од Пореске управе, која је у просеку трајала најмање 7 дана.

Од успостављања електронске комуникације између АПР и ПУ, поступак за регистрацију оснивања и добијање ПИБ сада траје највише 3 радна дана. С обзиром да се континуирано ради на даљем унапређењу и аутоматизацији овог система, очекује се додатно скраћење наведеног поступка.

 
26. април 2010. Сајт АПР награђен признањем „Е –трговина AWARD 2010“ 06. мај 2010. АПР у бројкама-Правне форме привредних друштава