Агенција за привредне регистре (АПР) подсећа сва правна лица која имају обавезу састављања консолидованих финансијских извештаја за 2009. годину (матична правна лица),  да  је 30. април  2010. године последњи рок за њихово достављање. 

Консолидовани финансијски извештаји, као и редовни годишњи финансијски извештаји, могу се саставити у писаној форми или применом АПР-ове апликације (у електронској форми). За израду извештаја у електронској форми користи се постојећа Апликација за унос, контролу и штампу редовних годишњих финансијских извештаја уз додатни пакет за консолидоване финансијске извештаје, који се кориснику доставља мејлом на његов захтев. Заинтересовани корисници се овим поводом могу јавити на телефон техничке подршке 011 333 1 454 или доставити захтев на мејл  kmsimic@apr.gov.rs.

Консолидовани финансијски извештаји за 2009. годину достављају се  АПР-у искључиво препорученом поштанском пошиљком на адресу: 

  • Агенција за привредне регистре, Бранкова 25, 11 000 Београд.

Такође, важно је подсетити да се извештаји састављени применом апликације АПР-а достављају без плаћања накнаде,  док се за  извештаје достављене у писаној форми плаћа накнада од 10.000 динара.

Детаљније информације доступне су у делу „Финансијски извештаји и бонитет“ линк „Пријем финансијских извештаја за 2009. годину“ „Консолидовани финансијски извештаји“ .

Да појаснимо, консолидовани финансијски извештај  представља финансијски извештај једне економске целине, односно повезаних ентитета коју чине матично правно лице и сва зависна правна лица у земљи и иностранству, који је састављен као извештај једног ентитета.  Исти се саставља у складу са правилима билансирања за један ентитет, односно у крајњој линији у њему се билансирају само пословне трансакције које су се одвијале између групе као економске целине и трећих лица (лица која не спадају у круг консолидовања). Циљ овог извештаја је да пружи што вернију слику о финансијском, имовинском и приносном положају интереса као економске целине.

 
22. април 2010. Провера статуса предмета могућа и за удружења 26. април 2010. Сајт АПР награђен признањем „Е –трговина AWARD 2010“