Предаја пријава за пререгистрацију спортских удружења, друштава и савеза у области спорта завршена је 12. априла ове године, а све оне спортске организације које нису извршиле своју законску обавезу у том року, по сили закона губе својство правног лица.

АПР је у законском року примила 10.100 пријава за превођење постојећих спортских организација из писане евиденције у јавни електронски регистар, док је до 24. априла примљено још око 200 пријава за превођење.

Осим за превођење, од 23. септембра прошле године АПР-у је поднето и 768 пријава за оснивање нових спортских организација, у складу са новом процедуром прописаном Законом о спорту и Законом о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, која је од Министарства за омладину и спорт преузела надлежност за формирање и вођење јединствене електронске базе података о свим спортским удружењима, друштвима и савезима у области спорта који делују на територији Републике Србије.

Тако је до 24. априла у новоуспостављени јединствени Регистар спорта већ уписано 2.778 гранских спортских савеза, спортских друштава и удружења, стручних спортских удружења и територијалних спортских савеза. Такође, уписано је и 483 нових спортских организација, обрисана су 2 спортска удружења, а регистроване су и 72 промене података код удружења која су уписана у регистар. Сви регистровани подаци објављени су на интернет страници АПР-а и доступни су заинтересованим лицима кроз претрагу података која се може извршити уносом дела имена или матичног броја организације. Тренутно се у Агенцији, поред осталих, води и поступак за регистрацију Олимпијског комитета Србије. 

 

 
18. април 2012. Завршетак прелиминарне збирне обраде годишњих финансијских извештаја за 2011. 08. мај 2012. Објављивање података из финансијских извештаја за 2011. годину и пружање услуга са тим подацима