Државни секретар за регионални развој Министарства економије и регионалног развоја Драгијана Радоњић Петровић отворила је у Лозници манифестацију под називом – „Подршка предузетништву на вашем прагу“, а присутнима су се обратили и директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић, директор Националне службе за запошљавање Дејан Јовановић, градоначелник Лознице Видоје Петровић, заменик директора СИЕПА Горан Џафић и директор Филијале Београд Фонда за развој Милан Љушић.

Циљ манифестације, која ће бити организована у свим регионима Србије, је приближавање републичких институција локалним срединама и грађанима и подршка подстицању и развоју сектора малих и средњих предузећа и предузетништва.

Сви заинтересовани предузетници, инвеститори, али и незапослена лица и остали грађани могли су у директном разговору са представницима присутних институција да добију одговоре на питања о субвенцијама и кредитима за подстицај привреде, финансијској и нефинансијској помоћи малим и средњим предузећима и помоћи државе приликом извоза, као и о процедурама за регистрацију привредних субјеката у АПР-у.

У склопу манифестације одржан је и Округли сто на коме су представници ових институција разговарали са привредницима и представили мере својих институција намењене као подршка предузетницима (финансијска и нефинансијска).

Видео изјаву директора АПР Звонка Обрадовића и државног секретара за регионални развој Драгијане Радоњић Петровић погледајте овде: 

 
29. фебруар 2012. Примена Закона о привредним друштвима(ВИДЕО) 22. март 2012. Информација о обради финансијских извештаја за 2011. годину