Миладин Маглов, Регистратор Регистра привредних субјеката учествовао је на конференцији под називом “E Government” у Србији - могућности практичне примене информационих технологија у државној управи и локалној самоуправи, која је одржана 20. октобра у београдском хотелу Хајат, у организацији Conference центра дневног листа “Данас”.

У презентацији под називом “Електронском регистрацијом до јефтиније и ефикасније државе,” Миладин Маглов представио је практична искуства Агенције за привредне регистре у успостављању Регистра привредних субјеката као јединствене електронске, централизоване базе података о регистрованим предузећима и предузетничким радњама у Републици Србији. 

Он је, такође, најавио скору имплементацију једношалтерског система регистрације, што ће за грађане значити предају докумената за регистрацију фирме на једном шалтеру - у АПР, која ће електронским путем разменити податке са осталим државним органима и институцијама, релевантним за отпочињање пословања. Додатно смањење броја процедура и формулара донеће уштеде не само компанијама већ и државној управи, а биће побољшана и комуникација између различитих државних институција. 

Регистратор Регистра привредних субјеката нагласио је да је за пуну примену електронске регистрације неопдходно што пре имплементирати електронски потпис. За сада, АПР је омогућио предузетницима да попуњене пријаве шаљу у АПР електронским путем.

На конференцији посвећеној Е-влади, осим АПР, учесвовали су и представници Министарства за телекомуникације и информационо друштво, Министарства здравља, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Управе за јавне набавке,  USAID Србија, локалне власти Инђије и Ниша, као и представници ORACLE Србија, SAP Србија и Com Trade Group.

 
17. октобар 2008. Објављена публикација БИЗНИС ТОП 2007 30. октобар 2008. Представљени резултати NALEDOVE акције „Из лавиринта“