Часопис ''Бизнис и финансије'' је 16. октобра у Танјуговом прес центру организовао конференцију за штампу поводом објављивања публикације и ЦД ''БИЗНИС ТОП 2007''.

У публикацији ''БИЗНИС ТОП'' су представљени резултати пословања највећих предузећа у Србији, рангирана по различитим критеријумима а на основу финансијских извештаја предузећа за 2007. годину које је обрадила Агенција за привредне регистре.

Своје мишљење о подацима изнетим у публикацији и тренутној финансијској ситуацији у свету и код нас, изнели су директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић, председник ревизорске куће Deloitte Драган Ђуричин, аналитичар Синтеза брокер Ненад Грујаничић и саветник за маркетинг и истраживање SIEPA Драган Пејчић.

Директор Звонко Обрадовић је истакао да је током претходне три године АПР стекла значајно искуство у обради финансијских извештаја и притом уочила бројне неправилности у сачињавању ових извештаја. Најчешћи разлози за примећене неправилности су недовољна едукованост и информисаност књиговођа, ручно попуњавање образаца, недостатак системске контроле квалитета ревизорске професије и неадекватан однос државе према финансијском извештавању.

Агенција за привредне регистре је након одржане III XBRL конференције ECRF јануара ове године у Београду, покренула ''Иницијативу XBRL за Србију'' ради успостављања националног тела за увођење ХBRL међународног стандарда за финансијско и пословно извештавање и израду националних таксономија. Увођењем XBRL стандарда омогућило би се електронско достављање финансијских извештаја, размена података са другим земљама, смањила могућност грешке, повећала транспарентност пословања и поузданост финансијских извештаја.

 
09. октобар 2008. Истиче рок за подношење усвојених консолидованих финансијских извештаја 21. октобар 2008. АПР на конференцији о E-влади