На конференцији за новинаре, у уторак, 20. маја, биће саопштени резултати пословања финансијског сектора на основу података из редовних годишњих финансијских извештаја за 2013. годину.

Регистратор у Регистру финансијских извештаја и бонитета Ружица Стаменковић саопштиће како су се финансијске институције снашле у оквиру општег пословног амбијента у 2013. години, као и то да ли и у којој мери је српски финансијски сектор успео да се избори са претњама и ризицима из окружења и колико су поједине институције биле јаке да поднесу терет проблема у реалном сектору.

Такође, биће представљени укупни пословни резултати које су прошле године оствариле банке, друштва за осигурање, даваоци финансијског лизинга, брокерско-дилерска друштва, друштва за управљање добровољним пензијским и инвестиционим фондовима и друге финансијске институције. Анализом ће бити упоређени кључни подаци овог сектора за последњих пет година, уз посебан осврт на специфичности сваког од сегмената.

Конференцији могу присуствовати само представници медија, чије акредитације треба послати на mediji@apr.gov.rs, најкасније до понедељка, 19. маја.

 

13. мај 2014. Почетак давања података из финансијских извештаја за 2013. годину и пружање услуга са тим подацима 19. мај 2014. Отворен Pay Pal рачун за жртве поплаве