Привредници региона не познају границе, па је неопходно и да се регионално повезују и званични привредни регистри Југоисточне Европе, изјавио је директор АПР-а Звонко Обрадовић у Скопљу, на скупу поводом обележавања 15. година рада Централног регистра Македоније.

Обрадовић је најавио да ће званични регистри Србије и Македоније од 2018. године почети са пружањем пословних информација и података из званичних регистара на регионалном нивоу, преко Регионалног портала привредних регистара Западног Балкана.

Од почетка идуће године, услуге из регистара прво ће почети да пружају Агенција за привредне регистре и Централни регистар Републике Македоније, док су интерес за повезивање преко  регионалне ИТ платформе исказале Словенија, Хрватска, Албанија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, истакао је директор Агенције за привредне регистре.

Пројекат је предвиђен Меморандумом о разумевању између Владе Републике Србије и Европске банке за обнову и развој у вези са сарадњом у подршци инвестиционој клими и иницијативи за управљање за Србију.

Имплементација пројекта је заснована на Уговору о додели гранта „Србија: Развој регионалног ИТ портала привредних регистара Западног Балкана“, потписаног између АПР и Европске банке за обнову и развој.  

 
07. септембар 2017. Измењени подаци на Бројчанику АПР 11. октобар 2017. Претраживање података по новом критеријуму у Регистру заложног права