Поводом данашњих протеста лица повезаних са Ауто-мото савезом Србије испред просторија Агенције за привредне регистре (АПР), обавештавамо јавност да је од 10. априла до данас АПР примила на десетине регистрационих пријава за промену заступника у удружењу АМСС и с њим повезаним привредним друштвима и да је Агенција одговорила на све пријаве у складу са законским овлашћењима, уз поштовање прописаних рокова за одлучивање.

Стога, још једном, подсећамо сва лица повезана са АМСС и јавност да је Агенција за привредне регистре регистарски орган и да нема овлашћења да одлучује о законитости поступака у којима је извршен избор заступника или промењен статут и друга интерна документа удружења и привредних друштава, јер о томе одлучује суд.

Упркос великом броју обрађених предмета, на поступање Агенције није било приговора или жалби сем у једном предмету где је жалба изјављена од неовлашћеног лица.

 
06. мај 2014. Објава год. фин. извештаја за привредна друштва, установе, предузетнике и друга правна лица 13. мај 2014. Почетак давања података из финансијских извештаја за 2013. годину и пружање услуга са тим подацима