Агенција за привредне регистре у обавези је да информише јавност да је од Ауто - мото савеза Србије као и свих зависних привредних субјеката у протеклих месец дана примила више десетина регистрационих пријава које се односе на настојања две сукобљене стране да преко регистарског органа реше очигледан сукоб који постоји у овом удружењу.

На данашњем састанку у просторијама Агенције за привредне регистре, представници једног дела запослених у Ауто-мото савезу Србије обавештени су о томе да Агенција не може бити арбитар који ће оцењивати законитост рада органа унутар удружења која су доносила одлуке на основу којих је вршена регистрација заступника у овом удружењу. Сви подносиоци пријава упућени су да се за правну заштиту обрате надлежном суду као и да предузму правна средства за заштиту својих права.

Притисак којем су изложени запослени у Агенцији не може бити од утицаја на њено поступање, у законима утврђеним процедурама које подлежу преиспитивању од стране надлежних органа, најпре Министарстава за државну управу, а потом и Министарства привреде, у чијој су надлежности ово удружење и остали повезани субјекати у АМСС.

 

28. април 2014. Истиче рок за достављање консолидованих финансијских извештаја 06. мај 2014. Објава год. фин. извештаја за привредна друштва, установе, предузетнике и друга правна лица