Регистар медија почеће с радом у петак, 13. фебруара 2015. године, чиме престаје с радом Регистар јавних гласила. 

Електронске податке из Регистра јавних гласила АПР ће унети у базу података новог Регистра медија по службеној дужности, док ће издавачи медија имати рок од шест месеци да испуне законску обавезу пријављивања података који се нису регистровали у старом регистру. 

Успостављањем новог регистра биће обезбеђена јавност података и докумената о правним и физичким лицима која имају више од 5 одсто удела у оснивачком капиталу издавача и о њиховим повезаним лицима, као и податке о другим издавачима у којима та лица имају више од 5 одсто удела у оснивачком капиталу. Јавности ће бити стављени на увид и подаци о државној помоћи и новчаним средствима која медијима додељују државни органи, локална самоуправа, организације са јавним овлашћењима или правна лица које оснива или финансира Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа. Осим тога, Регистар ће пружати и јавне податке о просечно продатом тиражу медија у календарској години који ће се пријављивати до 31. марта текуће године за претходну годину.

Преко линка Претрага података биће омогућен приступ јавним подацима из Регистра медија, а Агенција ће сутра објавити и нове обрасце регистрационих пријава, као и упутства о потребној документацији за регистрацију медија по новом Закону о информисању и медијима.

 

04. фебруар 2015. Продужење рока за достављање извештаја за статистичке и друге потребе до 31. марта 2015. 02. март 2015. Посебни информациони систем Агенције од данас доступан корисницима