У Агенцији за привредне регистре (АПР) је закључно са 30. јуном завршена прелиминарна обрада редовних годишњих финансијских извештаја за 2009. годину. Закључно са тим датумом, примљена су укупно 152.172 редовна годишња финансијска извештаја, које су правна лица и предузетници доставили у складу са Законом о рачуноводству и ревизији. Од тога је 67% финансијских извештаја предато у електронској форми, применом посебне апликације Агенције.

Поступак обраде завршен је за 146.988, а регистровано је 136.218 финансијских извештаја који су унети у Регистар финансијских извештаја и бонитета правних лица и предузетника. Подаци из регистрованих извештаја доступни су свим заинтересованим корисницима у одељку Финансијски извештаји.

Oсновне податке из финансијских извештаја за сва правна лица и предузетнике, за последње три године, Агенција je објавила на интернет страници Регистра финансијских извештаја и података о бонитету, у одељку Објављивање финансијских извештаја. На истој страници, Агенција је у законом предвиђеном року (30.јун) објавила и регистроване редовне годишње финансијске извештаје обвезника ревизије за 2009. годину.

Све кориснике који нису добили потврду о регистрацији или обавештење о неисправности, обавештавамо да је АПР 30. јуна објавила на интернет страници Регистра финансијских извештаја и Списак враћених-неуручених потврда о регистрацији финансијских извештаја, као и Списак враћених-неуручених обавештања о неисправности финансијских извештаја за 2009. годину.

Након завршене прелиминарне обраде редовних годишњих финансијских извештаја за 2009. годину, АПР обавештава све кориснике, чији финансијски извештаји за протеклу годину нису обрађени, да ће наставити процес њихове обраде, до коначног завршетка овог посла, са стањем на дан 31.12.2010. године.

 
30. јун 2010. Резултати пословања друштава за осигурање у 2009. години 06. јул 2010. Акција добровољног давања крви у АПР