Агенција за привредне регистре (АПР) објавила је Саопштење о резултатима пословања финансијских институција у Републици Србији оствареним у 2009. години. Саопштењем су обухваћене финансијске институције које су пословале у Републици Србији у 2009. години у сектору банака, сектору осигурања, сектору финансијског лизинга, затим брокерско дилерска друштва, друштва за управљање добровољним пензијским и инвестиционим фондовима, затворени и приватни инвестициони фондови, као и друге финансијске институције. Поменуте финансијске институције су у складу са Законом о рачуноводству и ревизији Агенцији доставиле редовне годишње финансијске извештаје за 2009. годину.

Саопштење је урађено на основу збирно обрађених података из редовних годишњих финансијских извештаја финансијских институција за 2009. годину и усвојених годишњих финансијских извештаја тих институција за 2008. годину. У саопштењу је дат упоредни приказ наведених података по врстама финансијских институција, као и преглед броја институција и броја запослених у њима, уз детаљан приказ финансијских позиција на основу којих се могу сагледавати успешност пословања ових институција, као и њихов финансијски положај односно структура средстава и извора финансирања.

Саопштење о резултатима пословања финансијских институција у Републици Србији оствареним у 2009. години се налази у одељку Финансијски извештаји и бонитет-Макроекономска саопштења.

 
31. мај 2010. Активирање нових сервера за Регистар привредних субјеката 08. јун 2010. Резултати пословања финансијских институција у 2009. години