Од четвртка, 21. јануара, корисницима је доступна претрага података о туристичким агенцијама којима 31.01.2010. престаје да важи лиценца издата на основу раније важећих прописа. Претрага се налази у одељку Регистар туризма и може се извршити према називу агенције. 

Туристичке агенције организатори путовања, којима је до ступања на снагу новог закона о туризму била издата лиценца, имају рок да најкасније до краја јануара поднесу захтев за издавање нове лиценце, у складу са одредбама новог закона. Уколико то не учине, престаће са радом као организатори путовања, јер ће изгубити претходно издату лиценцу услед истека рока, што је, такође, последица прописана новим законом. Туристичке агенције које престану са радом због губитка лиценце, након 31. јануара могу поднети нови  захтев за издавање лиценце, с тим што у периоду од 31.01.2010. године до добијања нове лиценце неће моћи да обављају послове туристичких агенција, осим реализације претходно уговорених путовања.

 

22. јануар 2010. Апликација за израду финансијских извештаја од данас доступна корисницима 25. јануар 2010. Приступ садржајима на редизајнираном сајту АПР