У организацији НАЛЕД-а и ГИЗ/КWД, у Агенцији за привредне регистре (АПР) одржан је тренинг „Приступ јавним подацима саджаним у Регистру мера и подстицаја регионалног развоја и осталим регистрима које води АПР“ за представнике локалне самоуправе из општина Голубац, Мајданпек и Сокобања.

Представници Агенције за привредне регистре упознали су учеснике тренинга са јавним подацима који су на сајту АПР доступни корисницима, у оквиру претрага података у регистрима које води ова агенција, а који су подељени на статусне, уговорне и финансијске податке о регистрованим ентитетима. Осим тога, представљен је Регистар мера и подстицаја регионалног развоја који преко Мапе Регистра пружа свеобухватније податке о стању привреде у појединачним регионима, окрузима и општинама, као и податке о улагањима државе у регионалне и пројекте локалних самоуправа. 

Представницима општина предочено је и који се подаци објављују у оквиру Регистра финансијских извештаја и података о бонитету, шта је садржај макроекономских извештаја о пословању правних лица и предузетника у Републици Србији који се израђују на основу збирних обрађених података из редовних годишњих и консолидованих финансијских извештаја, као и које услуге пружа овај регистар у домену бонитета, скоринга и рејтинга привредних субјеката.

Тренинг у АПР-у организован је у оквиру пројекта којим ГИЗ/КWД подржава локални економски развој у општинама источне Србије, за чланове НАЛЕД-ове Радне групе за развој предузетништва у источној Србији, са циљем да се подигне административни капацитет општина и учесницима у пројекту помогне у прикупљању квалитетних информација и званичних података, ради сачињавања стручних анализа, квалитетнијег извештавања и привлачења потенцијалних инвеститора.

 
28. март 2012. Завршетак прелиминарне збирне обраде годишњих финансијских извештаја за финанс. институције 05. април 2012. Обавештење у вези са достављањем евиденционе пријаве у МОС