Како би пружило руку привреди, посебно у мање развијеним срединама Србије, Министарство економије и регионалног развоја је покренуло јединствену манифестацију под називом „Подршка предузетништву на вашем прагу“. Прилику да од представника развојних републичких институција добију информације о мерама подршке, али и да изложе своје проблеме и дају конструктивне предлоге за унапређење пословног амбијента имали су и грађани Рашке. 

Доминантна заступљеност малих и средњих предузећа у домаћој економији, где чине више од 99 одсто привредних субјеката и запошљавају близу две трећине радног становништва, даје поменутом сегменту највећи потенцијал за економски раст и отварање нових радних места.

Интересовање будућих и већ искусних предузетника Рашког округа је било велико, а на штандовима државних институцијама су их чекале информације о процедурама регистрације, кредитима и субвенцијама за подстицај привреде, финансијској и нефинансијској помоћи малим и средњим предузећима и помоћи државе приликом извоза, пројектима у области туризма и угоститељства. На конкретна питања предузетника су одговарали државна секретарка за регионални развој Министарства економије и регионалног развоја Драгијана Радоњић Петровић, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић, директор АОФИ Миланко Богосављевић, заменица директора Националне службе за запошљавање Љиљана Петровић, директор београдске филијале Фонда за развој Милан Љушић, заменица директора Националне агенције за регионални развој Драгана Јоковић и Андреја Беднарик, представник СИЕПЕ.

Овде можете погледати видео снимак обраћања директора АПР Звонка Обрадовића: 

 
22. март 2012. Информација о обради финансијских извештаја за 2011. годину 28. март 2012. Завршетак прелиминарне збирне обраде годишњих финансијских извештаја за финанс. институције