И поред тога што мала и средња привредна друштва чине 98,9 одсто од укупног броја привредних друштава, претежни утицај на домаћу привреду већ годинама остварују велика привредна друштва, показују резултати пословања привреде коју је објавила АПР, на основу обрађених финансијских извештаја за 2009. годину. Ова друштва су у 2009. години запошљавала 42.5 одсто од укупног броја радника, остварила више од половине укупних прихода целокупне привреде Републике Србије (55 одсто) и имала доминантан утицај на остварен негативан нето финансијски резултат.

Велика привредна друштва у 2009. години исказала су негативан нето финансијски резултат у износу од 75 милијарди динара који чини преко две трећине исказаног негативног нето финансијског резултата на нивоу укупне привреде Србије.

Посматрано по величини, једино мала привредна друштва исказала су позитиван нето финансијски резултат у износу од 6 милијарди динара, који је у односу на 2008. годину мањи за 83 одсто. Средња привредна друштва исказала су вишеструко већи негативан нето финансијски резултат у износу од 27 милијарди динара.

 
03. август 2010. Уплате накнада АПР на новим рачунима 06. август 2010. Месечна посећеност интернет странице АПР