Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава све кориснике услуга из Регистра финансијских извештаја и бонитета да ће услед укључивања података из редовних годишњих финансијских извештаја за 2009. годину у Регистар, обуставити пружање тих услуга у уторак 1. јуна 2010. године.

Давање података из изворних финансијских извештаја, као и података и извештаја о бонитету за привредна друштва, финансијске институције и предузетнике са подацима из финансијских извештаја за 2009. годину почеће у среду 2. јуна 2010. године, после 12 часова.

Агенција саветује корисницима који су већ наручили услуге, а не желе да сачекају укључивање података из финансијских извештаја за 2009. годину, да изврше уплате истих данас, 28. маја 2010. године, како би правовремено обезбедили потребне податке или извештаје. Свим корисницима који накнадно изврше уплату биће издате услуге са подацима за 2009. годину.

Напомињемо да се овај прекид у пружању услуга из Регистра финансијских извештаја и бонитета не односи на скоринг привредних друштава, који ће се за сада издавати са подацима за 2008. годину. При томе, у току прекида пружања поменутих услуга захтеве за скоринг корисници могу поднети лично, поштом или факсом. Почетак издавања скоринга са подацима из финансијских извештаја за 2009. годину очекује се за десетак дана, а о томе ће корисници бити благовремено обавештени преко интернет стране Агенције.

 
27. мај 2010. Завршетак обраде финансијских извештаја за 2009. годину 31. мај 2010. Активирање нових сервера за Регистар привредних субјеката