На позив Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић одлази данас у Москву, где ће у четвртак 27. септембра потписати Споразум о сарадњи између Агенције за привредне регистре Републике Србије и Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“.

Две институције ће на основу овог споразума успоставити сарадњу у областима из њихових надлежности, са акцентом на размену података о огранцима и представништвима страних правних лица, регистрованих на територији Руске Федерације и Републике Србије.

Сарадња ће, такође, обухватити размену информација о процедурама за оснивање, вођење и ажурирање података у државним регистарским органима, аутоматизацији база података и унапређењу електронског пословања, као и упоредно-правну анализу закона и подзаконских аката у области регистрације привредних субјеката.

Тим поводом, директор АПР Звонко Обрадовић и Регистратор Регистра привредних субјеката Миладин Маглов одржаће у среду, 26. Септембра, презентацију о Агенцији за привредне регистре у Амбасади Републике Србије у Москви.

 

 
21. септембар 2012. Рок за достављање документације о усвајању финансијских извештаја за 2011. годину 26. септембар 2012. Завршетак пререгистрације спортских организација