Привредницима Србије и Северне Македоније, као и страним инвеститорима, од данас је омогућен лакши приступ пословним информацијама из Агенције за привредне регистре Републике Србије (АПР) и Централног регистра Северне Македоније (ЦРМ) преко Регионалног портала привредних регистара (Business and Financial Data Exchange-BIFIDEX, www.bifidex.com), чије је успостављање подржала Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).   

Преко портала је омогућен приступ електронској бази са пословним и финансијским подацима за више од 500.000 регистрованих привредних субјеката, која ће бити доступна у виду заједничких сервиса са ажурним подацима који пружају увид у пословни профил компанија, који омогућују праћење статусних промена код регистрованих компанија и физичких лица, као и претраживање компанија из одређене области и према изабраним критеријумима.

Успостављање Регионалног портала привредних регистара један је од првих резултата Иницијативе за развој инвестиционе климе и управљање, која има за циљ побољшање  пословног окружења на Западном Балкану, кроз олакшавање приступа ажурним и поузданим информацијама и повећање транспарентности, што подстиче веће поверење  у локална тржишта.

Европска банка за обнову и развој је 2017. године потписала Споразум о додели бесповратних средстава Агенцији за привредне регистре, за имплементацију  пројекта „Развој Регионалног ИТ портала привредних регистара западног Балкана и југоисточне Европеˮ, којем се прво прикључио македонски регистар. Заинтересованост за прикључење на портал исказали су и привредни регистри из Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Словеније и Хрватске.

Милан Лучић, в.д. директора Агенције за привредне регистре је, поводом покретања портала, изјавио да су АПР и Централни регистар Северне Македоније у протекле две године креирали заједничке е-сервисе засноване на јединственој методологији, који ће привредницима региона и страним инвеститорима пружити драгоцене пословне информације са додатном вредношћу у односу на постојеће услуге које пружају корисницима у својим јурисдикцијама.

Жужана Харгитај, регионална директорка ЕБРД-а за западни Балкан и шеф за Србију, рекла је да су у ЕБРД-у задовољни регионалном димензијом пројекта и да раде на томе да укључе и друге привредне регистре из региона. Она је додала да је пројекат у великој мери у складу са „агендом повезивањаˮ земаља западног Балкана.

Марија Бошковска Јанковски, директорка Централног регистра Републике Северне Македоније је нагласила да ова иницијатива отвара пут за креирање заједничког тржишта на западном Балкану, како би се цео регион трансформисао из региона с негативним конотацијама, које су нам донеле протекле деценије, у регион који ће бити препознат по принципима узајамног поштовања, сарадње и синергије наших економија.

28. март 2019. Објављен списак медија који нису регистровали податке које су били обавезни да пријаве 08. април 2019. Почетак пружања услуга бонитета са подацима из финансијских извештаја за 2018. годину