Регионални портал привредних регистара представљен је на годишњој конференцији Форума привредних регистара (ЦРФ) који се одржава од 7. до 11. априла у Скопљу и Охриду, у организацији Централног регистра Северне Македоније.

Представници регистарских институција из 80 земаља из целог света окупили су се на 16. годишњој конференцији која се одржава под мотом „Трансформисање привредних регистара у институције које омогућавају прекограничне и наднационалне активности“.

Премијер Северне Македоније Зоран Заев је, приликом свечаног отварања конференције, поздравио недавно пуштање у рад у портала који је, по његовим речима, један од фундаменталних инфраструктурних пројеката за повезивање региона и његово промовисање као повољне дестинације за инвестиције и пословање.

„Порталом се обезбеђује слободан проток информација ради подстицања пословања и креирања заједничког тржишта“, нагласио је премијер Северне Македоније.

08. април 2019. Почетак пружања услуга бонитета са подацима из финансијских извештаја за 2018. годину 15. април 2019. Нова, редизајнирана интернет презентација АПР-а