Агенција за привредне регистре подсећа све обвезнике који имају контролу над једним или више правних лица, односно имају обавезу састављања и достављања консолидованих годишњих финансијских извештаја за економску целину, у складу са чланом 27. Закона о рачуноводству, да 31. јула 2018. године (среда), до 24 часа, истиче Законом прописани рок за достављање консолидованих годишњих финансијских извештаја за 2018. годину.

Напомињемо да су све информације, у вези са консолидованим годишњим финансијским извештајима за 2018. годину, објављене у оквиру Регистра финансијских извештаја у делу – Упутства за достављање финансијских извештаја“ - „Врсте извештаја за 2018. годину и њихова садржина“ – „Консолидовани годишњи финансијски извештај“. За сва додатна објашњења на располагању је мејл адреса finizvestaji@apr.gov.rs.

Скрећемо пажњу корисницима да приликом електронског потписивања документације и захтева треба да имају инсталирану последњу верзију NexU апликацију - верзија 1.17, која се може преузети из Aпликације за потписивање PDF докумената. Изузетно, корисници који имају издате старе МУП-ове сертификате треба да преузму NexU апликацију - верзија 1.06.

За сва питања у вези приступа Посебном информационом систему Агенције или проблема са потписивањем корисници се као и до сада могу обратити на мејл адресу sd@apr.gov.rs .

03. јул 2019. Регионалном порталу привредних регистара приступили Република Српска и Црна Гора 26. јул 2019. АПР ће од 2020. године почети да води Регистар здравствених установа