Агенција за привредне регистре је током викенда започела интеграцију Регистра привредних субјеката са Адресним регистром, који води Републички геодетски завод.

У току овог процеса може доћи до промена података о адреси седишта регистрованих субјеката, због којих привредници не треба да брину, јер ће сви нетачни подаци бити исправљени у најкраћем року, односно до краја овог процеса.

Интеграција ова два регистра је од суштинске важности за правилно фунционисање регистара које води АПР. Стога, Агенција ће у наредном периоду ускладити податке о адресама и кућним бројевима и у осталим својим регистрима, у зависности од динамике са којом ће РГЗ  довршавати послове на успостављању потпуно ажурног Адресног регистра.  

Поред Централног регистра становништва, Регистра привредних субјеката и Регистра непокретности, Адресни регистар је један од кључних државних регистара захваљујући којима је  могуће успостављање е-Управе.  

30. новембар 2020. Евидентирање стварних власника је трајна обавеза регистрованих субјеката 18. децембар 2020. Агенција за привредне регистре чува архиву од великог значаја за привреду, историју, науку и културу Србије