За две и по године, преко Централне евиденције обједињених процедура за издавање грађевинских дозвола (ЦЕОП) решено је 200.100 захтева, а укупан број примљених електронских захтева се повећао за 10,27% у односу на исти период прошле године.

У првој половини године, за шест месеци, решено је око 45.000 захтева, што је за 13,2% више у односу на исти период прошле године.

Централизовани информациони систем, за чије је функционисање одговорна Агенција за привредне регистре, повезује око 1.200 институција које, свака у оквиру својих надлежности, у дигиталном окружењу, примају електронске захтеве и издају грађевинске дозволе.           

Осим повећаног броја примљених и решених захтева у ЦЕОП-у, којима се потврђује ефикасност система за електронско издавање грађевинских дозвола, подаци из финансијских извештаја за 2017. годину потврђују да је сектор грађевинарства, после вишегодишњих негативних резултата, прешао у сферу позитивних резултата, исказавши нето добитак од 8,8 милијарди динара.

 
12. јул 2018. У првој половини године повећао се укупан број привредних субјеката у регистру 26. јул 2018. Истиче рок за достављање консолидованих финансијских извештаја за 2017. годину