Предузетници, који су се електронски регистровали у АПР-у, нису дужни да решење о упису у регистар доставе банци у папирном облику, већ га могу доставити и у електронској форми, приликом подношења документације ради отварања пословног рачуна.

Народна банка Србије је на свом сајту подсетила на прописе из своје надлежности на основу којих банке могу да преузму податке од организације надлежне за вођење регистра привредних субјеката у електронској форми, и то директним захтевом упућеним Агенцији за привредне регистре или непосредним увидом у регистар привредних субјеката који води АПР на својој интернет страници.  

Банке могу све потребне податке и саме да преузму преко АПР- овог веб сервиса, у складу са Одлуком о начину, условима и накнадама за преузимање података у електронској форми о статусним и другим променама правних и физичких лица регистрованих у Агенцији за привредне регистре.

 
23. мај 2018. АПР враћа више или погрешно уплаћена средства на рачуне правних лица 30. мај 2018. Предуслов за регистрацију књиговодствених агенција и друштава за ревизију