Агенција за привредне регистре обавештава све заинтересоване кориснике да у четвртак, 31. марта 2022. године, у поноћ, истиче рок за достављање редовног годишњег финансијског извештаја за 2021. годину, а чији је билансни датум 31.12.2021. године.

Закључно са данашњим датумом, обавезу достављања извештаја, у складу са Законом о рачуноводству, испунило је око 190.000 правних лица и предузетника, а очекује се још око 90.000 извештаја.

Како би пружила помоћ обвезницима који ће последњег дана подносити финансијске извештаје, Агенција је обезбедила дежурства у четвртак, 31.03.2022. године, до поноћи, тако што ће запослени у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску пружати стручну помоћ у вези састављања и достављања финансијских извештаја, као и техничку подршку обвезницима који ће радити у информационом систему, које се иначе редовно пружају у радно време Агенције. Контак путем телефона ће бити могућ до 15 сати, а после тога само путем и-мејла.

Подсећамо да су на интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, објављене све релевантне информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2021. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, а евентуална спорна питања могу се слати на следеће електронске адресе, и то: 

  • за ажурирање статусних података или података о законском заступнику потребно је упутити рекламацију на електронску адресу: obveznicifi@apr.gov.rs,
  • за решавање питања у вези примене ПИС ФИ система, његовог приступа или проблема са потписивањем, корисници се могу обратити на електронску адресу: sd@apr.gov.rs и
  • за додатна питања и објашњења у вези достављања извештаја која не можете наћи на овој интернет страници и у корисничким упутствима за састављање и достављање извештаја, на располагању је и-мејл адреса: finizvestaji@apr.gov.rs.

Позивамо обвезнике да у зависности од природе питања правилно опредељују електронску адресу за њихово слање, а све у циљу ефикасније организације рада и благовременог добијања одговора на постављена питања.

Информације о пријему и обради свих врста извештаја за 2021. годину, обвезници могу пратити на страници: Регистри/ Финансијски извештаји/ Јавно објављени финансијски извештаји и остале претраге.

25. март 2022. АПР ће пружати за викенд стручну и техничку подршку за рад у систему за састављање и достављање финансијских извештаја 01. април 2022. Успешно завршен пријем редовних годишњих финансијских извештаја за 2021. годину