Агенција за привредне регистре је кроз пројекат „Услуге унапређења и развоја система „е-Регистрација у Регистру финансијског лизинга“ омогућила регистрацију података о овлашћењима за регистрацију возила и развила сервис за електронско преузимање тих података, ради коришћења у поступку регистрације и продужења регистрације возила.

У сарадњи са Министарствoм унутрашњих послова Републике Србије и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, који су претходно извршили неопходна прилагођавања система који се користе у поступку регистрације возила, створени су услови да се сервис пусти у рад.

Примаоци лизинга, који су возило набавили путем финансијског лизинга, у поступку регистрације возила убудуће неће морати да прилажу овлашћење за регистрацију возила у папирној форми, већ ће подаци о регистрованим овлашћењима, лицима која спроводе поступак регистрације возила, бити доступни аутоматски, путем сервиса Агенције.

Обавештење о регистрацији овлашћења у Регистру финансијског лизинга примаоцу лизинга биће достављено на имејл адресу коју назначи лизинг кућа приликом регистрације овлашћења.

21. новембар 2022. Уштеда у потрошњи електричне енергије у пословним просторијама АПР и поред повећања обима посла 21. децембар 2022. Објављена публикација „Годишњи извештај о пословању економских целина у привреди у 2021. години”