У прва два месеца ове године, основано је 1.492 привредна друштва, за 12% више него у истом периоду прошле године.

Током јанура и фебруара је регистровано и 4.996 предузетника, за 14% више у поређењу са истим периодом прошле године.

Уз помоћ електронски поднете пријаве 2. марта се основао стоти предузетник - Урош Мијатовић, из Крупња, који се регистровао за консултантске активности у вези са пословањем и осталим управљањем.

Подсећамо, у Агенцији за привредне регистре је од 1. јануара уведена нова дигитална услуга - електронска регистрација предузетника.

Да би поднео е-пријаву преко апликације АПР-а, подносилац пријаве мора имати електронски потпис, као и читач смарт картице или USB токен. Пошто се и накнада за ову врсту регистрације плаћа искључиво електронски, подносилац пријаве мора бити у могућности да плаћање изврши уз помоћ виса или мастер платне картице.

И приликом подношења е-пријаве, као и у случају „папирне“ регистрационе пријаве, корисници  имају све предности које им пружа једношалтерски систем регистрације. Попуњавањем неопходних података у апликацији, истовремено се подноси и пријава за паушално опорезивање, ПДВ евидентирање, као и обавештење Пореској управи о исплаћивању личне зараде. Уз то, уносом података за ПИО фонд корисник се пријављује и Централном регистру обавезног социјалног осигурања.

 
05. март 2018. Представљен Регионални портал привредних регистара на Копаоник бизнис форуму 20. март 2018. Завршетак обраде извештаја за статистичке потребе за 2017. годину