Београд, 5. март 2018. године- Директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић представио је на Копаоник бизнис форуму Регионални портал привредних регистара који ће садржати основне податке о компанијама из Србије и Македоније.

„Ми ћемо до краја године понудити сервисе и услуге са подацима за око 500.000 привредних субјеката, односно за компаније и предузетнике који се налазе у базама званичних регистара Србије и Македоније. Преко портала ће моћи да се добију и подаци о повезаним компанијама, њихови финансијски показатељи и перформансе, као и редовна обавештења о регистрованим променама у тим  привредним субјектима", рекао је Обрадовић за Танјуг на Копаоник бизнис форуму.

На основу уговора о додели гранта „Србија: Развој регионалног ИТ портала привредних регистара Западног Балкана“, потписаног између АПР-а и Европске банке за обнову и развој, ЕБРД финансира успостављање овог портала за који су заинтересовани и званични регистри из Словеније, Хрватске, Албаније, Босне и Херцеговине.  

 
01. март 2018. Завршен пријем извештаја за статистичке потребе за 2017. годину 09. март 2018. Уз помоћ е-пријаве регистрован стоти предузетник у АПР-у