У Агенцији за привредне регистре данас је представљен нови-веб-портал за испорукe података, чија је сврха да се јавном сектору омогући лакши и једноставнији приступ регистрованим подацима из електронских регистара и евиденција Агенције.

Презентацији новог веб-портала присуствовали су представници из министарстава финансијa, привреде, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, рударства и енергетике, информисања и телекомуникација, за људска и мањинска права и друштвени дијалог, за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, за бригу о селу, као и из градске управе Града Београда и Новог Сада, Републичког завода за статистику Србије, Јавног тужилаштва за организовани криминал, Врховног јавног тужилаштва и Јавног тужилаштва РС.

„Пројекат успостављања веб-портала за испоруке података државним органима започет је 2021. године са намером оптимизације постојећих и развоја нових дигиталних услуга, на основу којих би се ефикасније задовољиле информационе потребе ширег круга корисника у електронском окружењу“, истакао је Милан Лучић, директор Агенције за привредне регистре и додао да АПР располаже великим скупом високо вредних пословних података, који ће новим електронским сервисом бити доступни на технолошки модеран, флексибилан, једноставан и брз начин, у реалном времену, уз могућност коришћења разних напредних функционалности и паметних претрага.

Руководилац Одељења за испоруке података Маја Крнета представила је учесницима презентације функционалности и начин коришћења новог портала и обавестила их да је портал од сада доступан државним органима, а да ће Агенција, у наредном периоду, омогућити коришћење портала и корисницима из приватног сектора, уз плаћање накнаде која покрива трошкове одржавања и даљег развоја ове услуге. „Захваљујући дигитализацији и лакшем приступу званичним подацима, који се користе за доношење одлука на различитим нивоима одлучивања, Агенција верује да ће овај нови електронски сервис бити користан алат у раду државне управе, а ускоро и приватног сектора“, закључила је Маја Крнета.

17. мај 2024. Упозорење привредним субјектима 30. мај 2024. Наставак учешћа Агенције за привредне регистре у пројектима Сaвeта Eврoпe и Швeдске aгeнциjе зa мeђунaрoдну рaзвojну сaрaдњу