Агенција за привредне регистре Републике Србије (АПР) УПОЗОРАВА све привредне субјекте и органе локалне самоуправе, који су ових дана, наводно у име Агенције, добијали позиве или су примили штампани промотивни материјал, као и фактуре за плаћање послате од стране привредног друштва ЦЕНТАР ЗА ФИНАНСИЈЕ д.о.о. Београд (са седиштем на адреси Трг Николе Пашића 1, оснивач и директор Душан Олујић), да је реч о лажном представљању овог друштва са циљем да обмане јавност, ради стицања противправне имовинске користи.

Упозоравамо да Агенција НЕМА своје ПРЕДСТАВНИКЕ који се на такав начин обраћају привредним субјектима, НИТИ је штампала промотивни материјал „Пословни регистар РС“ и „Регистар текућих рачуна правних лица“који се у име АПР шаље свим правним лицима.

Такође, наглашавамо да подаци из овог штампаног материјала не потичу из ове Агенције, као јединог овлашћеног извора података о регистрованим привредним субјектима на територији Републике Србије. Стога, привредни субјекти нису у обавези да преузму поменути штампани материјал, јер је реч о комерцијалној услузи Центра за финансије д.о.о. из Београда.

Како је и у претходном периоду било сличних покушаја обмањивања јавности, обавештавамо вас да ће против Центра за финансије бити поднета кривична пријава за лажно представљање и продужено кривично дело преваре, које је до сада нанело велику материјалну штету Агенцији за привредне регистре. Овим поводом, Агенција се пре седам месеци већ обраћала Управи за привредни криминал у МУП Србије.

Нажалост, Агенција за привредне регистре није у могућности да предузме друге мере које би заштитиле правна лица од сличних покушаја превара, осим да упути јавно упозорење јавности посредством медија. Стога, апелујемо на представнике медија да нам помогну тако што ће ово упозорење упутити јавности.

Такође, захваљујемо се свим привредним субјектима који су нам се до сада јављали и упозоравали нас на противзаконите активности које Центар за финансије тренутно спроводи широм Србије.

 
18. децембар 2007. АПР добитник посебног признања Дискоболос 11. јануар 2008. Нови сајт