Годишња конференција ЕЦРФ је одржана у Београду 19. и 20 јуна 2008. По броју учесника - 130 делегата из 35 земаља Европе, Америке, Азије и Африке - премашила је све досадашње годишње конференције Форума.

Регистри из целог света на 11. Годишњој ECRF конференцији у Београду  

У раду конференције су поред представника европских привредних регистара учествовали и представници Светске банке, IFC (International Finance Corporation), OECD (Investment Compact for South – East Europe), Европског привредног регистра (EBR), Форума привредних регистара за азијско – пацифички регион (CRF), као и Међународног удружења привредних администратора Северне Америке (IACA).

Конференцијом су биле обухваћене различите теме, као што су: „Улога привредних регистара у спречавању прања новца”, Методологија “Doing Business“ у анализирању ефеката процедура регистрације привредних субјеката, „Упоредно истраживање система регистрације у више од 50 европских и ваневропских привредних регистара" итд, а изнета су и искуства неколико националних регистара (Имплементација једношалтерског система регистрације путем Интернета у Естонији).

Конференција Форума европских привредних регистара је за нама. Судећи по реакцијама учесника, ово је била и по избору тема и по пратећим садржајима једна од најуспешнијих конференција, како по избору тема тако и по пратећим садржајима.

На иницијативу српске Агенције, Форум европских привредних регистара је у своје чланство примио и два нова национална представника – регистре Грнсија (Британска Каналска острва) и Црне Горе, тако да од јуна 2008. године, ова породица европских привредних регистара има 31 члана из 30 европских земаља.

Видео запис са конференције

Списак светских регистара

 

Утисци учесника конференције

 

И овог пута се враћам у Џерзи задивљени Београдом и његовим дивним људима!

Николас Трој
Начелник Сектора за спречавање прања новца
Комисија за финансијске услуге
Џерзи, Каналска острва, Велика Британија

 

Желео бих да се захвалим Вама и Вашим колегама из АПР на тако добро организованој конференцији и на тако топлој добродошлици у Србију! Мишљења сам да је конференција била веома корисна, јер су учесници на веома отворен начин разменили своја искуства. Толико тога имам да испричам колегама по повратку у Кардиф!

Са најбољим жељама за ваш будући рад,

Пол Рејнолдс
Начелник одсека за корпоративно право
Привредни регистар
Кардиф, Велика Британија

 

Захваљујући невероватном труду Вас и Ваших колега, ово је био тако добар форум! Најискреније желим да вам се захвалим на изванредној организацији и гостопримству! Дивно је било упознати вас све, и сазнати нешто о Београду.
Вратила сам се са дивним успоменама и надом да ћу вас ускоро поново посетити.
Још једном, хвала вам! Са истинском жељом да останемо у контакту, желим вам све најбоље.

Јара Салем
Дуинг бизнис пројекат
Светска банка - ИФЦ

 

У име својих колега и у своје лично име, желим да Вама и Вашем тиму кажем – ово је била најбоља конференција Форума европских привредних регистара - а с обзиром да сам једино ја учествовао на свим досадашњим конференцијама Форума - ја знам о чему говорим!

п.с. С обзиром да сам ја суздржани Нордијац, ову моју тврдњу не треба схватити као комплимент, већ као чињеницу! Комуникација, организација, садржај, забава – све је било веома добро. А схватио сам и да сте Ви били душа и покретач целог тог схоw-а! Чак сте и уводну сесију представљања свих учесника конференције обавили успешно и држали све под контролом - што је био прави испит за модератора!
Из Београда носимо најлепше успомене, а увек Вам стојимо на располагању за размену идеја.

др Виљар Пип
Министарство правде Републике Естоније

 

Много Вам хвала што сте конференцију у Београду организовали тако успешно и са таквим стилом! Била је привилегија учествовати на тако добро организованој конференцији, која је и у неформалном делу била веома успешна.
Још једном, хвала Вам! Молим Вас да колегама који су учествовали у организацији конференције пренесете моје најбоље поздраве!

Скули Јонсон
Директор
Привредни регистар
Исланд

 

Заиста имам потребу да Вам се захвалим не само на веома професионално организованој конференцији Форума у Београду, већ и на веома срдачној атмосфери! Захваљујући вама, схватио сам да срце Европе у Србији куца веома снажно! Још једном, хвала целом Вашем тиму! Можете бити поносни на свој успех! Било ми је посебно задовољство што је туристички водич, током нашег обиласка Београда, подсетио учеснике на давнашње пријатељство Србије и Француске! О томе сам, по повратку у Француску, разговарао са својим ћеркама, јер је о томе недовољно написано у уџбеницима историје.

Надам се да ћемо се видети у Луксембургу следеће године!

С најбољим поздравима,

Марк Биние
ЦНГТЦ
Француска

 

Желео бих да се захвалим Вама и Вашим колегама на топлој добродошлици у Београд и на перфектно организованој конференцији. Ова конференција Форума је била веома успешна!

Све најбоље,

Антонио Фанели
ОЕЦД/ПСД/ДАФ

 

Иако само у своје име (незванично), хтео бих да се преко Вас Снежана - као представника организатора конференције (»евент спиритус агенс«) - и свима, који су радили на припремама и реализацији, захвалим на гостопримству и одличној организацији овог скупа. Поставили сте врло високе критерије квалитета, и (бојим се) да ће организатори будућих конференција тешко испунити очекивања учесника ... Уз врло солидан званични део, све нас судионике су нарочито импресионирали догађаји «незваничног« дела, такође врло интересантни, забавни и на високом нивоу.  Хвала за све, леп летњи одмор, успешну селидбу у нове просторије и (надам се) до скорог виђења,

Томаж Жгањар
АЈПЕС
Словенија

XBRL конференција