У Агенцији за привредне регистре (АПР) је завршена обрада документације о усвајању редовних годишњих, односно консолидованих финансијских извештаја за 2009. годину, која је достављена у складу са чл. 31. Закона о рачуноводству и ревизији.

Закључно са 31. октобром 2010. године примљена је и обрађена документација за 5.371 обвезника или 81 одсто од укупног броја обвезника ревизије.Објављена документација о усвајању редовних годишњих, односно консолидованих финансијских извештаја за 2009. годину за 2.103 обвезника, од данас, 1. новембра 2010. године, можете пронаћи у оквиру Регистра финансијских извештаја и бонитета, на линку Објављивање финансијских извештаја. Истовремено, подаци о усвајању финансијских извештаја за обвезнике ревизије биће доступни у оквиру услуга које се пружају из Регистра финансијских извештаја и бонитета.

Обавештавамо кориснике да су код скоро две трећине (61 одсто) обвезника утврђени недостаци који спречавају даљу обраду и објављивање на интернет страници, у року који је предвиђен Законом о рачуноводству и ревизији (31. октобар 2010. године). О недостацима у достављеној документацији из члана 31. Закона обвезници су писмено обавештени, а праћење тока пријема и обраде те докуметације омогућено је и на овој интернет страници на линку Претраживање финансијских извештаја за 2009. годину.

Такође, обавештавамо све обвезнике који у остављеном року отклоне недостатке и доставе исправну документацију да ће иста бити обрађена, а затим и објављена на интернет страници Агенције.

 

28. октобар 2010. Скупштина Европског привредног регистра у Београду (ВИДЕО) 11. новембар 2010. АПР у бројкама - Преко обједињеног информационог система примљено 499 хиљада захтева