Небојша Ћирић, државни секретар за привреду и приватизацију у Министарству економије и регионалног развоја, отворио је данас у Београду Генералну скупштину Европског привредног регистра, мреже која електронски повезује националне привредне регистре из 26 европских земаља.

Домаћин и организатор ове једнодневне конференције је Агенција за привредне регистре. Србија је, преко АПР, члан ове организације од 2007. године, а од 1. јула прошле године технички је прикључена на ову мрежу. Мрежа Европског привредног регистра омогућава размену више од 20 милиона званичних података о регистрованим компанијама из Европске уније и пет земаља које нису чланови ЕУ, међу којима је и Србија. Циљ успостављања ове мреже за размену података је остваривање једне од основних идеја Европске уније, а то је делотворно функционисање јединственог европског тржишта путем унапређивања транспарентности пословања широм Европе.

Национални привредни регистри интегрисани на мрежу Европског привредног регистра међусобно омогућавају приступ подацима садржаним у својим регистрима, чиме је заинтересованим лицима широм Европе омогућен једноставан он-лајн приступ о регистрованим компанијама директно из извора – привредног регистра сваке земље чланице ове мреже.

Видео материјал са изјавама Небојше Ћирића, државног секретара за привреду и приватизацију у Министарству економије и регионалног развоја, Звонка Обрадовића, директора Агенције за привредне регистре, Рика Дана (Ricco Dun), председника EEIG Европског привредног регистра и Пола Фарела (Paul Farell), координатора EEIG Европског привредног регистра можете преузети са сајта www.infobiro.tv.

 

21. октобар 2010. Саопштење поводом годишњице рада регистара удружења и страних удружења 02. новембар 2010. Објављивање документације о усвајању финансијских извештаја обвезника ревизије за 2009. годину