Агенција за привредне регистре (АПР) објавила је Саопштење о резултатима пословања привреде у Републици Србији оствареним у 2009. години. Саопштењем су обухваћена привредна друштва и предузетници који су у складу са Законом о рачуноводству и ревизији Агенцији доставили редовне годишње финансијске извештаје за 2009. годину.

Саопштење је урађено на основу збирно обрађених података из редовних годишњих финансијских извештаја за 2009. годину и усвојених годишњих финансијских извештаја за 2008. годину. У саопштењу је дат упоредни преглед броја привредних друштава и предузетника, као и броја запослених, уз приказ основних финансијских позиција на основу којих се могу сагледавати њихова успешност пословања и структура средстава и извора финансирања односно њихов финансијски положај.

Посебна пажња је посвећена концентрацији финанијских перформанси привредних друштава и предузетника у одређеним секторима и окрузима, а њихова концентрација је дата и са аспекта величине привредних друштава и по одабраним сегментима привредних друштава, као што су новооснована, јавна, друштвена, приватизована, привредна друштва у стечају и ликвидацији, задруге и огранци страних правних лица.

Подаци из саопштења су званични подаци те их сви заинтересовани корисници (правна и физичка лица) могу користити за потребе макроекономских анализа и истраживања.

Саопштење о резултатима пословања привреде у Републици Србији оствареним у 2009. години се налази у одељку Финансијски извештаји и бонитет – Макроекономска саопштења.

 
23. јул 2010. Нови рачуни за уплате накнада за услуге АПР 03. август 2010. Уплате накнада АПР на новим рачунима