Данас, 17. јуна 2010. године, после 12 часова Агенција за привредне регистре (АПР) почиње издавање новог скоринга привредних друштава утврђеног на основу података из финансијских извештаја за период од 2005. до 2009. године.

Подсећамо кориснике да скоринг привредних друштава представља „објективизирану“ оцену способности измиривања обавеза привредног друштва која се утврђује на основу података из финансијских извештаја за последњих пет година, а најмање три.

Скоринг се исказује у пет основних и три специфична нивоа оцењивања која градацијски одражавају способност измиривања обавеза, и то: одличан бонитет (А), веома добар бонитет (Б+, Б, Б-), добар бонитет (Ц+, Ц, Ц-), прихватљив бонитет (Д+, Д, Д-) и веома слаб бонитет (Е). За поједине, специфичне групе привредних друштава која не испуњавају критеријуме за утврђивање скоринга, скоринг се исказује посебним симболима.

Напомињемо, да је од 16. јуна 2010. године престао да важи скоринг утврђен на основу података из финансијских извештаја за период од 2004. до 2008. године. Eвиденција свих издатих скоринга, као и датум престанка њиховог важења објављује се у одељку Финансијски извештаји и бонитет - Евиденција издатих скоринга.

Агенција подсећа све заинтересоване кориснике да скоринг могу наручити електронским путем, преко интернет стране Агенције или писменим путем, као и да се захтеви за услуге скоринга не обрађују хитно.

 
14. јун 2010. Прекид издавања скоринга привредних друштава 23. јун 2010. АПР у бројкама - Број фирми за рециклажу у порасту