Агенција за привредне регистре (АПР) подсећа сва правна лица и предузетнике, на које се односи Закон о рачуноводству и ревизији, да је 1. март 2010. године рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2009. годину.

Годишњи финансијски извештаји могу се саставити у писаној или електронској форми – применом апликације која се може преузети у одељку Финансијски извештаји-Апликација за састављање финансијских извештаја.

Применом ове апликације обезбеђује се једноставно састављање финансијских извештаја, које омогућује и комплетну рачунску и логичку исправност података, пре достављања тих извештаја. Обвезници који на овај начин поднесу своје извештаје не плаћају накнаду за регистрацију финансијских извештаја.

Сви редовни годишњи финансијски извештаји за 2009. годину достављају се искључиво поштом, у виду препоручене поштанске пошиљке на адресу: Агенција за привредне регистре, 11000 Београд 6, уз обавезно навођење одговарајућег поштанског фаха. Датумом пријема финансијског извештаја у АПР сматраће се датум наведен на поштанској пошиљци, односно дан када је финансијски извештај предат пошти.

Детаљније информације о пријему финансијских извештаја доступне су и преко Инфо центра Агенције, на тел. 011 20 23 350.

 
12. фебруар 2010. АПР издала прве свечане лиценце туристичким агенцијама 08. март 2010. АПР у бројкама-На руководећим позицијама предњаче мушкарци