Регистратор Регистра туризма Миладин Маглов  уручио је свечане лиценце представницима девет туристичких агенција које су прве успешно спровеле процедуру за добијање лиценце за рад, на основу новог Закона о туризму. АПР је лиценцу са бројем 1 издала туристичкој агенцији Argus tours из Београда, која је прва поднела захтев са исправном документациjoм.   

Државни секретар Министарства економије Горан Петковић рекао је на додели свечаних лиценци у Министарству економије и регионалног развоја  да нова законска решења у тој области подразумевају поjедностављење процедура, што је у складу са законодавством Европске уније и Светске трговинске организације.

Директор АПР Звонко Обрадовић  је казао да је Агенција од почетка године примила 1000 захтева и издала 320 лиценци, од чега се око 20 одсто односе на посреднике у продаји туристичких путовања који до сада нису имали обавезу евидентирања. Он је истакао да је процедура издавања лиценци поједностављена, а поступак је скраћен са 30 на 5 дана.

 
11. фебруар 2010. Обједињени пријем финансијских извештаја за 2010. годину према новим правилима 23. фебруар 2010. Саопштење АПР поводом пријема финансијских извештаја за 2009. годину