Агенција за привредне регистре подсећа сва правна лица и предузетнике да је 1. март 2010.године рок за подношење финансијских извештаја за 2009. годину.

Финансијски извештаји  примаће се искључиво препорученом поштанском пошиљком и неће бити  организован непосредан пријем извештаја у Агенцији.

Обвезници могу да поднесу своје финансијске извештаје путем електронске апликације и  у том случају извештаји ће бити исправни и неће се плаћати накнада Агенцији. Електронска форма апликације налази се у одељку Финансијски извештаји.

Попуњену  електронску форму извештаја, корисници треба да одштампају, потпишу и пошаљу поштом на адресу:

Агенција за привредне регистре, 11000 Београд 6, с навођењем оговарајућег поштанског фаха

  • за обвезнике који немају обавезу да врше ревизију финансијских извештаја, у електронској форми – фах 1000
  • за обвезнике ревизије, у писаној и електронској форми – фах 2000
  • за мала привредна друштва, задруге и огранке који немају обавезу да врше ревизију, у писаној форми – фах 3000
  • за предузетнике, у писаној форми – фах 4000
  • за мала друга правна лица, у писаној форми – фах 5000.

Уколико се корисници одлуче да своје извештаје шаљу у писаној форми, уз финансијски извештај мораће да  доставе и доказ о плаћеној накнади.

Поводом почетка обједињеног пријема финансијских извештаја у Агенцији за привредне регистре, у среду, 10. фебруара 2010. године, одржана је конференција за новинаре у прес сали Владе Републике Србије.   

Директор АПР Звонко Обрадовић је рекао да се од 1. јануара 2010. финансијски извештаји предају само у Агенцији, уместо како је раније било и Народној банци Србије и АПР, због чега су остварене уштеде од 1 милиона евра за привреду. Овим поступком су поједностављене администартивне процедуре, чиме су усвојене препоруке Јединице за свеобухватну реформу прописа.

Регистратор регистра финансијских извештаја и података о бонитету правних лица и предузетника Ружица Стаменковић изјавила је да ће АПР наставити са пооштравањем примене правила у циљу повећања квалитета финансијског извештавања, посебно у области одговорности обвезника у састављању финасијских извештаја, дисциплини у достављању и повећању поузданости података у извештајима. Према њеним речима, финансијски извештаји обвезника ревизије биће у потпуности објављени, са напоменама које су део извештаја и моћи ће без накнаде да се скидају са сајта АПР.

 
04. фебруар 2010. Жигови и ндустријски дизајн предати Заводу за интелектуалну својину 12. фебруар 2010. АПР издала прве свечане лиценце туристичким агенцијама