Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава све кориснике да 28. фебруара 2019. године (четвртак) у поноћ истиче рок за достављање:

  • Извештаја за статистичке потребе (СИ), или
  • Извештаја за статистичке потребе уз који се истовремено доставља и редовни годишњи финансијски извештај са одговарајућом дикументацијом (СИ_ГФИ), као и
  • Изјаве о неактивности за оне обвезнике који  у току 2018. године нису имали пословних догађаја нити су у пословним књигама имали податке о имовини и обавезама.

 

Закључно са јучерашњим даном, Агенцији је путем Посебног информационог система достављено близу 120.000 извештаја, што значи да у последња два дана обвезници треба да доставе преко 40.000 извештаја.

Позивамо сва правна лица и предузетнике који воде двојно књиговодство, а који то до сада нису учинили, да своју обавезу достављања поменутих извештаја за 2018. годину изврше на време.

Скрећемо пажњу корисницима који су извршили уплату прописане накнаде за обраду и јавно објављивање финансијског извештаја и прописане документације, да не чекају упаривање накнаде са предметом, већ да скенирану уплатницу приложе на предвиђено место у оквиру  ПИС ФИ система, и доставе припремљени извештај.

Још једном, подсећамо кориснике да све детаљне информације и инструкције у вези са достављањем финансијских и других извштаја за 2018. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава као и видео упутстава, корисници могу наћи у делу Регистра финансијских извештаја, а  сва спорна питања могу слати мејлом на следеће адресе и то:

  • sd@apr.gov.rs за техничку подршку у вези примене ПИС ФИ система и потписивања извештаја и документације;
  • finizvestaji@apr.gov.rs за помоћ у вези са обимом и садржином извештаја и документације који се достављају, као и у вези са правилима која при том морају бити задовољена;
  • obveznicifi@apr.gov.rs за правну помоћ у вези са ажурирањем података у евиденцији обвезника, која се мора проверити пре достављања извештаја за статистичке потребе, односно финансијских извештаја и прописане документације.
14. фебруар 2019. Новине у начину претраживања података у Централној евиденцији за издавање грађевинских еДозвола 01. март 2019. Завршетак пријема извештаја за статистичке потребе за 2018. годину