Агенција за привредне регистре ће у петак, 1. јуна 2012. године, одржати конференцију за новинаре на којој ће бити презентована бонитетна способност привредних друштава у Републици Србији мерена скорингом, који је утврђен на основу података из финансијских извештаја за период од 2007. до 2011. године.

Конференција ће се одржати у просторијама Агенције (Бранкова 25, 1. спрат), са почетком у  10:30 сати. Новинарске акредитације потребно је послати на адресу Прес службе Агенције mediji@apr.gov.rs, најкасније по петка, 1. јуна 2012, у 9:00 сати.Регистратор у Регистру финансијских извештаја и података о бонитету Ружица Стаменковић презентоваће српску привреду из угла новог скоринга, односно оцену њене бонитетне способности. Том приликом саопштиће  колико је привредних друштава у Републици Србији заиста бонитетно способно, која су то друштва и чиме се она баве. Такође, саопштиће и каквим финансијским потенцијалима располажу бонитетно способна привредна друштва која су потенцијални генератор раста целе привреде. С друге стране, на конференцији за новинаре ће бити саопштено и то колико је привредних друштава и која су то друштва која су пословала са повећаним ризиком, а колико њих има изражене проблеме у пословању услед дуготрајне неликвидности и веома слабог бонитета.  
17. мај 2012. Почетак издавања новог скоринга привредних друштава 01. јун 2012. Бонитетна способност српске привреде мерена скорингом