Поводом нових, учесталих позива и обраћања корисника, Агенција за привредне регистре понавља упозорење привредним друштвима и предузетницима, а нарочито онима тек основаним, да уплатнице које примају на износ од 4.000, односно 16.000 динара, за „упис новооснованих правних лица у ПривредниРегистар.рс” не потичу од Агенције, нити имају везе са законском обавезом регистрације.

Наглашавамо да се поступак регистрације и објављивања података на интернет страници www.apr.gov.rs спроводи искључиво на основу регистрационе пријаве која се подноси у складу са одредбама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре.

Стога, коверте са уплатницама, које ових дана грађани поново примају, спадају у комерцијалну понуду и регистровани субјекти не морају да их прихвате.

18. септембар 2019. Бесплатна регистрација адресе за пријем електронске поште до краја септембра 25. септембар 2019. АПР са Министарством рударства и енергетике потписао Споразум о приступу подацима из централне евиденције обједињених процедура (ЦЕОП)