Директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић и државни секретар Министарства економије и регионалног развоја Лука Андрић најавили су на данашњој конференцији за новинаре у Влади Републике Србије да ће 11. Годишња конференција Форума европских привредних регистара (European Commerce Registers’ Forum – ECRF) бити одржана 19. и 20. јуна у београдском хотелу Хајат.

Агенција за привредне регистре, као институција која тренутно председава Форумом европских привредних регистара, домаћин је и организатор најважнијег годишњег скупа ове међународне струковне организације на коме ће учествовати 37 држава, најавио је државни секретар Министарства економије и регионалног развоја Лука Андрић и додао да је Агенција од прошле године на челу ове асоцијације, а да ће на предстојећој конференцији Република Србија пренети председавање на Луксембург.

Обрадовић је навео да ће се на овом скупу састати више од 100 учесника из 33 европске земље, Азије, Африке и Америке. Он је додао да европски регистри на годишњим конференцијама размењују искуства како би поједноставили процедуре за оснивање и регистрацију фирми и ускладили процедуре различитих земаља у циљу побољшања пословне климе. 

Директор АПР је најавио да ће на конференцији представници Светске банке презентовати начин израде публикације о условима пословања коју користе инвеститори приликом одлучивања о улагањима, док ће делегација Организације за економску сарадњу и развој одржати презентацију о прању новца. 

Према његовим речима, естонски регистар ће представити електронски једношалтерски систем оснивања предузећа, који је уведен у тој земљи и који омогућава да се сви захтеви за оснивање предузећа обаве на једном месту.

Обрадовић је указао на то да је АПР Влади Србије упутила предлог за увођење једношалтерског система у Србији. Државни секретар Министарства економије је казао да је за његово увођење потребно изменити Закон о пореском поступку, који прописује и начин издавања пореског идентификационог броја - ПИБ.

 
15. мај 2008. Прва радња регистрована на основу електронске пријаве 13. јун 2008. Учешће АПР у акцији добровољног давања крви