Претходних дана, Агенција за привредне регистре је послала електронском поштом обавештења на адресе око 20.000 регистрованих субјеката, који се још увек нису евидентирали у Централној евиденцији стварних власника, са информацијама о последици која ће наступити ако не поступе у складу са Законом о Централној евиденцији стварних власника и до 31. јануара 2020. године не упишу своје стварне власнике у ову електронску евиденцију.

Данас је АПР послао ово обавештење на адресе још око 4.000 субјеката, који су започели поступак у информационом систему Агенције, али га нису окончали евидентирањем података о стварним власницима.

Слањем обавештења, АПР упозорава регистроване субјекте да ће подносити захтеве за покретање прекршајног поступка против правних лица и њихових заступника који уопште не евидентирају податке о стварним власницима најкасније до 1. фебруара 2020. године.

Такође, Агенција има прописану законску обавеза да континуирано покреће прекршајне поступке и против свих правних лица и њихових заступника основаних после 1. јануара 2020. године, који у року од 15 дана од дана оснивања не евидентирају податке о стварним власницима у Централној евиденцији.

 

23. јануар 2020. Више од 70.000 предузетника - нових обвезника финансијског извештавања за 2019. годину 30. јануар 2020. Организатори путовања са старим лиценцама бришу се из Регистра туризма