ПРЕДУЗЕТНИЦИМА У АПР ОД ДАНАС ДОСТУПНО ПОДНОШЕЊЕ РЕГИСТРАЦИОНЕ ПРИЈАВЕ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ!

Агенција за привредне регистре (АПР) од данас омогућава физичким лицима, заинтересованим за оснивање предузетничких радњи, да своју пријаву за регистрацију пошаљу електронским путем. Овакав вид регистрације омогућава предузетнику да Агенцију посети само једном када дође по оригинално решење о регистрацији. Том приликом потребно је да предузетник поднесе потписан примерак електронске потврде, документацију прописану законом и доказ о плаћеној накнади за регистрацију. Тражена документација, као и решења из АПР, могу се доставити и путем поште, чиме се у потпуности може избећи лични долазак у Агенцију.

За коришћење ове услуге неопходно је прво извршити регистрацију корисничког налога на сајту Агенције.

После успешно извршене регистрације корисничког налога, корисник је у могућности да се пријави на систем и поднесе пријаву за регистрацију предузетничке радње.

Након поднете електронске пријаве, корисник добија потврду о примљеној регистрационој пријави на своју електронску адресу.  Ову потврду, потписану од стране њеног подносиоца, заједно са осталом оригиналном документацијом и доказом о плаћеној накнади, предузетник треба да поднесе лично у АПР, приликом преузимања оригиналног решења о регистрацији.

Предузетник може извршити електронску пријаву регистрације своје радње отварањем одељка Електронска пријава (на насловној страни овог веб портала).

 
09. мај 2008. Регистрација сто хиљадитог предузећа 15. мај 2008. Прва радња регистрована на основу електронске пријаве